O asigurare de sanatate privata este o optiune eficienta pentru a beneficia de servicii medicale la standarde de calitate superioare celor oferite de sistemul public de sanatate.

Elemente principale asigurare de sanatate

Suma asigurata

Prima de asigurare

Costuri acoperite (in functie de optiunile asiguratului)

Riscuri excluse

Serviciile se deconteaza integral sau cu anumite deduceri de catre clinicile si spitalele private, din Romania, cu care colaboreaza asiguratorul. Asigurarile private de sanatate pot avea limite de despagubire maxime pe un an de asigurare sau pe tipurile de servicii acoperite, dar exista si produse cu acoperire nelimitata.

O astfel de asigurare acopera cheltuielile efectuate in caz de imbolnavire, accident sau in eventualitatea unei interventii chirurgicale, dar si pentru convalescenta, recuperare medicala sau monitorizare sarcina si nastere. Serviciile medicale de care beneficiaza asiguratul sunt oferite de clinici si spitale private. In acelasi timp se ofera indemnizatie de asigurare in cazul in care asiguratul alege sa primeasca ingrijiri medicale in reteaua de spitale de stat. Odata ce ai o asigurare privata de sanatate, nu mai trebuie sa scoti bani din buzunar pentru serviciile medicale contractate.

Produsele de asigurare facultative de sanatate acopera in mod uzual:

  • Consultatii

  • Spitalizare

  • Investigatii medicale

  • Interventii chirurgicale

  • Alte servicii medicale